miercuri, 9 aprilie 2014

Si n-au trait fericiti pana la adanci batraneti..

            Aseara am iesit prin oras la o bere si povesteam cu o prietena despre o pseudodrama din viata ei legata de un tip, evident…Noi, femeile, suntem capabile sa facem o reala catastrofa din aproape orice.
Subiectele cele mai arzatoare sunt barbatii, celulita si ridurile, varfurile despicate si unghiile care se exfoliaza. Si nu mai contenim cu tanguieli si plangeri pe tot felul de subiecte aberante, daca stai si privesti detasat..

            Dar sa revenim la pseudodrama..
Cica au petrecut ei o perioada relativ scurta impreuna. Zile senine si la propriu si la figurat: cinema, rasete, plimbari, pizza, club, alinturi de tot felul, sex misto.
Se arata o compatibilitate cum nici astrologii n-au mai vazut si o poveste de amor pe care si Cenusareasa ar fi fost geloasa..

Pana cand masculul dispare ca magarul in ceata.

*Nota
Nu-l numesc magar din dorinta de a-l jigni, ci e doar o vorba din popor. In plus, magarii sunt chiar draguti..

            Masculul dispare in neant si femela plange si se da de ceasul mortii, suflandu-si nasul intr-un mare bax de servetele..

Incercam sa judec la rece. Oricum judec…la rece.
Apoi mi-am dat seama ca am trecut si eu prin asa ceva la un moment dat. Un fel de xerox color al povestii amicei mele atat de afectata de strasnica pierdere..Si chiar suferisem la momentul ala..Sau asa mi s-a parut.
            La o privire mai atenta, am concluzionat ca tipul imi era complet strain. Nu stiam despre el decat informatii de baza, gen varsta, nume, cu ce se ocupa (destul de vag!) si sexul genetic..si nu numai genetic. Si cu toate astea simteam o mare dezamagire…

Mi-am imaginat ca el e cumva, s-a dovedit ca nu e, si m-am suparat tot pe el pentru..hai sa-i spunem… imaginatia mea bogata. E drept ca sentimentele mi-au fost alimentate de tot felul de promisiuni dragute spuse cu o certitudine care nu mai lasa loc de dubii.

Foarte pe scurt, iti faci niste filme in cap, ele nu se potrivesc cu realitatea si tot tu iesi sifonat ca intregul Univers nu s-a aliniat asa cum emisfera ta dreapta a avut chef..
Cand mi-am dat realmente seama ca iubitul meu nu este asa cum imi imaginam/doream sa fie, mai rau m-am frustrat si m-am orgoliat..

Am plans, am boscorodit si am fost trista ca l-am pierdut pe cel care oricum nu era ce-mi doream. Si chiar nu e faza cu strugurii acrii..Dar asta a fost acum un secol..

Asa ca i-am explicat prietenei mele cum e cu suferinta asta inchipuita si gratuita. A inteles dupa a doua bere..

Ne dorim atat de mult iubire, incat o confundam cu orice: cu sexul, cu pasiunea, cu iubirea pentru bani, cu dependenta de servicii dintr-o relatie, cu posesivitatea..
Pierdem esenta, pierdem vremea, ne pierdem pe noi..

Inainte de plecare, ne-am intrebat totusi un lucru..Oare au vrut doar sex de la noi?

Daca da, inseamna ca isi doresc lucruri mediocre. Iar cine are dorinte mediocre, este mediocru..

Bafta multa si stati drepti!









5 comentarii:

  1. Stam drepti - Sa traiti !
    In rest : " O poveste duce fiecare , cautandu-si partea lui de cer - unii merg mai repede spre soare , altii lasa in urma doar mister ...
    Dar de dau ori nu de fericire , alta cale sa aleaga nu-i ;
    Oamenii sant facuti ptr. iubire - fiecare cu povestea lui ... "
    Asa ! Am dat o nuanţa romantica si o trimitere fragmentata la postarea si titulatura blog.ului tau .
    La partea cu mediocritatea versus sex mai reflectez ... Subiectul are amplitudini de colocvii si disertatii filozofice deci tind sa te cred pe tine deoarece le stii pe toate si le traduci fara complezenţe ori toleranţe .
    Si apoi , eu sunt doar o papadie adusa de vantul primaverii direct pe umarul tau ... Prevalandu-ma de acest statut fac ce stiu mai bine : iti soptesc povesti din lumea papadiilor si te pup pe nasuc !
    Cum de ce ?! Asa vreau eu !
    Măi , măi , măi - ce lume suspicioasa !
    Noroc ca mai exist eu !
    < doar o papadie >

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga papadie, mi-ai facut ziua mai frumoasa cu aceasta mica interventie. Le stiu pe toate, in felul meu, iar daca vrei sa te invat, da-mi de stire! Asta ca sa ma exprim tot fara complezente si tolerante, asa cum mi-e felul..Bag seama ca esti barbat. Altfel ai intelege punctul de vedere al unei femei legat de partea cu sex vs mediocritate. Daca vrei sa dezbatem pe tema asta, sunt mai mult decat deschisa. Apreciez sincer talentul tau scriitoricesc si te invit sa-mi dai sa citesc ce scrii. Daca nu scrii, sa-ti fie rusine! Te las, papadie draga, caci am ajuns la birou si vreau sa-mi savurez cafeluta in tihna..Bafta multa si stai drept! Mai drept ca o papadie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc ptr. accept si gandurile bune !
    Te asigur ca faci ploaia sa zambeasca odata cu noi si am certitudinea ca vei fi in toate cate maine vor rade la soare .
    Evident , sunt un " el " adica un păpădic . Pastrez insa caracteristicile acestor entitati anonime numite papadii .
    Am luat nota de indemnul tau subliniat in a sta mai drept decat o papadie ... Consider ca ele , papadiile , au verticalitate vizibila , asa cum mai au si personalitate , spirit viu , curajul zborului neingradit , rafinament , complexitate .
    Sati , sa-ti prezint cartea de vizita spre conformitate :
    " O papadie viseaza la mai mult de o mie de zboruri catre cer si catre soare . Mai viseaza uneori ca oameni precum noi vor iesi sa-si cante bucuria infloririi in stradă .
    Tu nu stii dar papadiile nu se scutura si nu zboara daca o inima caldă nu-si suflă toata dragostea peste părul lor necajit de o adiere de vănt , la mijlocul prieteniei dintre cer si pămănt ! "
    Asa ! Acum ai inteles .
    Iar daca nu esti de acord , nu ma voi supara - doar ma voi intrista ... Asta nu are importanta , deoarece sfarsitul lumii daca ar fi sa fie , ce ar fi mai mult decat explozia in vant a unui glob de ... papadie !
    Am sa mai adaug ca intr-o lume a valorilor rasturnate , chiar si un celebru aforism are acum alta semnificatie :
    " Verba manet , scripta volant " iar nu invers .
    De aceea nu consider ca trebuie sa-mi fie rusine ptr. faptul ca momentan scriu doar comentarii modeste la postarile tale . O fac simplu , fara concepte docte . Desigur nu am veleitatile lui Coelho dar nici el nu are atuurile unei papadii ...
    In rest stii tu : nasuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. CRISTOS A INVIAT !
    PASTE LUMINOS SI BUCURII ITI UREZ DIN TOT SUFLETUL !
    < doar o papadie >

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat! Mai aveam putin si iti raspundeam la Craciun!
      Draga papadic, sper ca esti voios si vesel si vreau sa te cert in public pentru faptul ca nu mi-ai trimis sa citesc..astept cu nerabdare si curiozitate!
      Toate bune!

      Ștergere