sâmbătă, 1 februarie 2014

Tu faci rahaturi de genu' ?



Cel mai enervant moment din viata unui om este sa se trezeasca sambata dimineata la ora 9, dupa multe ore de somn adanc si presarat cu vise, sa leneveasca pana la 10, cascand gura pe Facebook cu ochii pe jumatate inchisi..sa iasa din plapuma calduroasa si cearsafurile albe de bumbac…sa se tarasca pana in bucatarie…

Si sa constate ca NU MAI ARE CAFEA.

Poate par superficiala si maimuta, dar momentul ala din zi cand beau prima gura de cafea..ala e momentul MEU.

M-am mutat de o saptamana si mai am o multime de lucruri de pus la punct. Unul dintre ele ar fi o luuuunga lista cu ce mai am de cumparat, asezat, mutat, mutat din nou..
Le voi face pe rand.
Nu ca as fi vreo superorganizata, dar Ioana, prietena mea, e o mica maniaca. Vine, cerceteaza cu privirea de jur-imprejur si tac-pac – trece la actiune!
O admir pentru simtul critic si pentru atentia fantastica pe care o acorda detaliilor si imi cer scuze oficial ca hainele mele nu mai sunt asezate pe culori, texturi si la boloboc, asa cum mi le-a asezat ea cand m-am mutat.

Sunt varsator. J

Astazi e prima zi din a doua luna a anului. N-am simtit cum a trecut ianuarie..

Ma sperie cum trece timpul..

Oare de ce petrecem atatia ani traind inconstient si neintelegand nimic din nimic?
Eu, spre exemplu, de cateva luni doar am inceput sa ma cunosc cat de cat..gratie unui om transant de sincer. Bun si echilibrat, dar dureros de sincer.

Marii intelepti ai lumii au incercat sute de ani la rand sa descopere de ce fac oamenii ceea ce fac..E lesne de inteles ca toti avem asta in noi..Toti putem sa intelegem de ce facem ceea ce facem, ca mai apoi sa putem pricepe de ce fac altii ceea ce fac.
O introspectie mai profunda va scoate la lumina tot ceea ce „matura” constientului baga sub pres, pe unde nu vede soacra..

Nu demult m-am comportat abuziv cu un om foarte drag mie. Foarte, foarte drag.
Consider ca ne-am nascut liberi si ca monopolul de orice natura sau orice fapta a cuiva care ne ingradeste libertatea de exprimare, de decizie sau de actiune (cand, fireste, astea nu contravin unor reguli de bun simt..) duce la o marcanta scadere a stimei de sine.
Sau, cu alte cuvinte, fiecare om trebuie lasat sa traiasca. Sa gandeasca. Sa simta.
In felul lui.
Ei bine, eu am considerat ca-s mai desteapta decat omuletul asta drag mie, ca eu stiu mai bine, ca TREBUIE sa faca asa cum spun eu..
Un comportament meschin si mizerabil. Asa am fost. Meschina si mizerabila.
Din gelozie si teama ca nu mai ocup primul loc (de parca e vreo concurenta..), si din vanitatea nemasurata, am impachetat totul intr-un sentiment de ingrijorare..Stirbind astfel dreptul ei de a lua decizii singura.
Deci, detest monopolul dar nu ezit sa-l practic de cate ori am ocazia. Urat.

Mi-am dat singura o medalie. Peste bot. Si o diploma..Cu litere boldite am scris pe ea..
Se acorda premiul I pentru vanitate si rautate Lupului moralist – Cristina!
Felicitari! Esti jalnica..

Sunt jalnica..

Eu am patit asa ceva la un moment dat. Am ales sa inlatur persoana aceea din viata mea.
Am considerat-o rea si mincinoasa. Cand i-am luat locul, adica acum, am vazut ca nu e chiar asa..O nesiguranta crasa si o teama, derivate ambele din niste cotloane intunecate..astea au fost motivele pentru care cineva, la un moment dat, a incercat (fara succes, ce-i drept) sa ma faca sa fiu asa cum vroia ea.

Nu avem dreptul sa facem asa ceva. Putem sa venim cu o parere..si asta doar daca suntem intrebati. A te urca cu bocancii pe cineva doar pentru ca TI SE PARE TIE ca ai dreptate, e de rahat. Sincer. E de rahat.

Din fericire pentru mine, m-a iertat. Ii multumesc ca m-a iertat..

Si uite asa, gresind, mai aflu de ce fac ceea ce fac..
E greu sa te uiti la tine obiectiv si sa recunosti ca esti de doi lei..dar e singura cale de a cunoaste adevarul. Si e o mare eliberare!

Va doresc sa va descoperiti!

Pe curand, dragii mei!





Un comentariu:

  1. A fascinating discussion is worth comment.
    I do believe that you should write more about this subject, it may not be
    a taboo matter but usually folks don't talk about such issues.
    To the next! Best wishes!!

    Here is my homepage - Green Coffee Bean Extract

    RăspundețiȘtergere