sâmbătă, 25 mai 2013

Nu avem timp..



Hey! 


Dupa multe ore de somn adanc si odihnitor, m-am trezit si mi-am asteptat noua colega, sa-i mai explic una, alta..abia am ajuns acasa de la serviciu si am mancat o ciorba de fasole cu ceapa..asa, la mic dejun..
Va spuneam ca nu plec fara casti si ca ascult muzica la limita fisurii de timpan..ochelarii de soare, un mot in varful capului..si contemplam peisajul..In autobuzul de Poiana, un nene..grasut..destul de in varsta..e transpirat si trage intruna de gatul tricoului..ma mai uit din cand in cand la oameni..autobuzul e plin de straini..ce usor de recunoscut sunt! Se imbraca ciudat si zambesc. Toti. Au fete senine, neinraite de viata sau neajunsuri..
Nenea cel grasut nu se simte bine..se vede de la o posta..
Se ridica la un moment dat si dupa cativa pasi spre cabina soferului, cade..
No..fain! Ma si gandeam..e al doilea infarct live pe care-l vad anul asta..
Lumea a inceput sa se agite..strainii, in mod special..Mi-am dat ochelarii si castile jos si m-am dus langa el..am facut ce am invatat la scoala. Calma si cu sange rece..Cand am ajuns in Livada Postei, venise deja o Ambulanta..a ramas pe maini bune..
Mi-am remontat castile si ochelarii si ma indreptam spre casa de bilete..Nici bine nu ajung, scot portofelul si pac..o mana intinsa in fata mea..si o fata inraita care cerea mila..si bani, evident.
Mi-am scos o casca.."Ajutati-ma, domnisoara, sa iau ceva de mancare..am 5 copii acasa.."

Hmm..impresionant! 
E mai inalta ca mine, mai bine facuta, are maini, are picioare, dar cerseste..
Revine cu aceeasi rugaminte, cu mai mult patos de data asta.." Ajutati-ma, va rog din suflet, am 5 copii acasa, sa iau si eu ceva de mancare.."

In portofel am intotdeauna prezervative. Simple, de fructe, cu striatii..sper ca doar rupte nu..
Scot unul, i-l pun in palma si-i zic.."Na, uite! Sa nu-l mai faci si pe al 6 lea.."

Imi iau bilet si plec. 
A ramas cascata tigancusa. 

Asteptand autobuzul, ma gandeam..cum naiba sa fii trist?!? De ce?! Pentru ce?!! 

Nu avem timp, oameni buni! Nu avem timp..
Fericirea vine din noi..nu poti sa astepti la nesfarsit ceva sau pe cineva care sa faca nu stiu ce si gata..esti happy! Prostii! Nu exista asa ceva..
Nenea cu infarctul poate ca a murit..poate ca nu..Tigancusa merge acasa deseara si poate mai proiecteaza unul..sau nu..are un prezervativ de mere! E verde..


E sambata. Sunt libera weekend-ul asta..dupa ce-mi fac manichiura si pedichiura, parul, fata, sprancenele si restul..voi merge in oras cu prietena mea.
Vorbeam cu ea mai devreme despre linia aia aproape insesizabila dintre dragoste nebuna si obsesie..
Maine va spun si voua ce concluzii am tras..

Pana atunci, fiti enervant de fericiti!

Pe curand!

Un comentariu: