vineri, 12 aprilie 2013

Angajez secretar.



Long time no see, dragii mei..

Abia am deschis ochii. Un cer senin și albastru se întinde dincolo de geam și e soare..miroase a primăvară! În sfârșit!
Mă doare umărul stâng. Am căzut pe gheață când eram copil și de atunci sunt meteosensibilă.
Ca babele. Știu când se schimbă vremea fără să mă uit la Busu și la costumele lui cel puțin ciudate.

M-am trezit cu un mesaj lăsat de un prieten..mi-a atras atenția că am devenit leneșă, pentru că n-am mai scris. Fără să mă scuz, aș vrea să-l informez că am ajuns să dorm 3-4 ore pe noapte. Pentru una care doarme cât o purcică, e extrem de puțin..

Într-un final apoteotic am terminat și eu partea generală a lucrării de licență...cu o întârziere de 2 luni.
Am și predat-o ieri ca și cum era deadline-ul. Noroc că doctorul se grăbea și era ocupat cu altele. Sper să fie totul ok și să nu necesite mari modificări..că mai durează două luni..
Și dacă tot am ajuns la spital, era momentul oportun să mă apuc și de partea statistică.
Cu ajutorul a două colege, am catadicsit să găsesc niște fișe..niște multe fișe, de fapt..și m-am apucat de adunat informații.

Este o muncă de chinez bătrân.

Îmi vine să plâng la gândul că am stat patru ore la spital și abia am 22 de pacienți..echivalentul a 10 zile amărâte dintr-o lună. Statistica mea se va întinde pe doi ani. E jale..

Tema mea de licență face referire la schizofrenie. Cred că până termin statistica, mă voi "caza "pe secție..ieri vorbeam singură când am plecat de acolo. Și pe bună dreptate!

Și cum mi-e felul să mă apuc de 58 de chestii simultan, m-am mai aglomerat și cu altceva..

La un moment dat mi-am exprimat față de o colegă dorința de a lucra la anatomo-patologie sau la morgă, în sensul larg al cuvântului. Fără să stea prea mult pe gânduri, femeia m-a pus în legătură cu cei responsabili de "ultimele retușuri" înainte să părăsim acest minunat Pământ.

Și așa m-am prezentat ieri dimineață, prețioasă și aranjată, la morga Spitalului Clinic Județean de Urgență, Brașov. Acolo trebuia să iau legătura cu dl. Romică. Autopsierul.
Nu știu la ce se aștepta, dar când a ieșit din birou și m-a văzut, a făcut ochii mari și a început să dea din cap, mimând un "nu nu nu nu nu nu"..M-am blocat preț de 3 secunde..Ce nu?!

L-am salutat cu un zâmbet larg. Mi-a pupat mâna și mi-a zis așa :
Domnișoară, sunteți frumoasă ca o păpușică. Ce naiba căutați aici?!
L-am intrebat ce legătură are aspectul meu fizic cu dorința mea de a lucra acolo pe viitor...

Niciuna! Așa mă gândeam și eu!

Am stat de vorbă și l-am bombardat cu întrebări.
Sper să nu sune aiurea, dar la Serviciul de Anatomo-Patologie din Județean au loc prea puține autopsii..Ideea e că nu suficient de multe ca să învăț ce am de făcut. Amabil din fire, dl Romică s-a oferit să vorbească la Institutul de Medicină legală. Colega mea aranjase deja și acolo. Nu i-am spus acest lucru pentru că nu am vrut să-i stric plăcerea de a face asta pentru mine..
Așa că de luni pot merge liniștită să văd care-i treaba. Și voi merge!

Trebuie să plec la spital. Statistica mă așteaptă..dar nu înainte de cafea!

Dacă mi-aș permite, mi-aș angaja un secretar..cu carismă și cu mușchi..să mă ajute să-mi planific mai eficient timpul și să-mi facă statistica la licență...Până una-alta, tre' să mă descurc singură..

Vorbim mai târziu! Vă pup!



2 comentarii: