joi, 4 aprilie 2013

Miercuri..trei(sprezece) ceasuri rele! :)



Ah! Ce bine e in pat..
M-am trezit de curand si ma dureau toate oasele..parca as fi dormit o vesnicie.

Cu lenea de rigoare mi-am facut o cafea, am baut cele doua pahare de apa din fiecare dimineata si m-am reintors in plapuma.

Inca de aseara m-am hotarat sa chiulesc azi de la scoala. Si cand ma hotarasc, apoi ma hotarasc. Mai ales daca e vorba de chiulit!
Am impresia ca merit o vacanta. Toti credem asta. Ba pentru ca muncim prea mult, ne stresam, nu ne relaxam suficient..Eu nu ma spetesc cu munca, nu prea ma stresez si ma relaxez destul. Deci chiar nu merit vacanta. Pacat!

Ieri am avut o zi pe care as fi desfiintat-o din calendar.
A inceput prost inca de cand am deschis ochisorii. Eram la serviciu.
Urcand in receptie, am constatat ca vremea de afara nu se potriveste de nicio culoare cu vestimentatia mea. Sau viceversa. De nicio culoare si de nicio temperatura.
Ploua, ningea, batea un vant infiorator si eu eram in pulover.
Si asa am plecat acasa. In pulover.
Pe acelasi pulover mi s-a scurs si rimelul si fondul de ten.
Ce sa mai..inca putin si-mi uda ploaia si organele interne.

Eu urasc ploaia. O urasc din casa, cand ma uit pe geam. Deci cu atat mai mult ma dispera sa ma prinda pe undeva.

Dupa lupte seculare care au durat o ora, am ajuns acasa. M-am schimbat rapid si am plecat la scoala. Fara umbrela. Am uitat-o pe cuier.
In ultimele 5 min ale seminarului cred ca deja visam. Era intuneric in sala si cald.
Doamna de la catedra mi-a adresat o intrebare. Cu draga inima si maxim interes i-as fi raspuns daca as fi auzit ce vrea de la mine. Am luat pozitia ghiocelului ca si cum nu stiu raspunsul. Nu stiu daca-l stiam. Nu auzisem nici intrebarea..

La al doilea seminar n-am mai stat. Aveam programata o discutie cu cineva si ma grabeam sa ajung.
Iesind din Universitate, ce sa vezi? Potop, fratioare..si eu fara umbrela..Povestea se repeta.
Pe drum ma opresc sa-mi incarc telefonul. Trei luni la rand am patit o chestie foarte enervanta, aceea ca, la cateva secunde dupa ce mi-am incarcat, telefonul meu destept si negru s-a conectat la nu stiu ce internet pe nu stiu unde. Pa credit!
M-am invatat minte si de atunci dezactivez conexiunea vietii inainte sa-l incarc. Nimic mai simplu!
Eh..cu toate astea, nu reuseam sa-mi activez optiunea mult dorita. Drept urmare am sunat la Serviciul de Relatii de Proasta Calitate cu Clientii.
Din respect pentru voi, nu voi reproduce nici macar o litera aferenta discutiei.
Nici eu nu eram constienta ca stiu atatea injuraturi.
Mi s-a oferit o explicatie pentru prosti. Nefiind proasta, n-am inteles-o. Am sunat a doua oara. Domnisoara nu intelege ce vreau si considera necesar sa inchida apelul. A treia vine in sfarsit cu un sfat extrem de util..
" Va inteleg perfect nemultumirea, doamna Cristina..Sfatul meu este sa scoateti SIM-ul din telefon dvs, sa-l introduceti in alt telefon si apoi sa activati optiunea. Dupa ce va reincarcati telefonul, evident.
Pai nu am un alt telefon..Bateti la usa unui vecin si cereti un telefon cat sa va faceti treaba.."

M-am invinetit la fata. Sa ma duc la usa oamenilor, sa le cer telefonul lor propriu si personal, doar pentru ca voi nu rezolvati niste chestii in timp util. Asta-i buna!

Am inchis. Nu mai avea rost.
Pe masa din bucatarie ma asteptau cuminti niste facturi. Facand un calcul scurt, ma gandeam serios sa sparg o banca.
Apoi a cazut netul. Sper ca s-a lovit. Macar atat. Nu-mi trebuia in mod expres, dar m-a scos din sarite ca nu mergea!

De ciuda si nervi, mi-am turnat un pahar de vin. Excelent vinul! Rosu, aromat..Dupa ce l-am baut, a venit si netul, am rezolvat si cu telefonul si am ascuns si facturile. Macar sa nu le mai vad..
Parca altfel stateau lucrurile..

Zile ca cea de ieri n-am mai avut de mult timp.

Si azi ploua. Facturile tot trebuiesc platite. Dar am o cu totul alta stare.

E ciudat ce impact avem noi asupra noastra. Cat de simplu e sa te simti rau. Cat de simplu e sa te simti bine.
Un sfat gratuit va dau..daca va coplesesc problemele si supararea, sau daca aveti doar o zi tensionata, opriti-va! Doua minute! Analizati-va starea, inspirati pe nas, expirati pe gura si zambiti!

E cel mai ieftin si eficient remediu impotriva stresului!

Toate trec! Si noi trecem..:)

Vorbim mai tarziu! Spor in toate! :)



8 comentarii:

  1. rss captured on www.editurapastel.ro blog-roll ;) not bad :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mai fi rea cu operatorii. is oameni si ei. si apoi TU trebuia sa ai idee despre ce e vorba in propozitie. ca doar cunosti mai multe. De ce sa ii deranjezi pe cei din cc cand tot ceea ce trebuie sa faci e sa ii iei cu binisorul. doar daca e ceva ce doar ei pot rezolva, atunci ii suni. defapt nici atunci ca nu vor cunoaste cum sa te ajute. toti sunt la inceput.
    intampin si eu problema cu internetul si de aceea imi incarc cu un euro suplimentar, tocmai sa manance internetul ceva pana se reactiveaza optiunea. desi eu folosesc internetul pe mobil...niciodata. aproape.

    RăspundețiȘtergere
  3. :))) Tocmai de aceea, dragul meu..cunoscandu-ma, stii ca sunt colerica..Primul apel a inceput astfel..ma numesc asa si sunt extrem de nervoasa. Imi cer scuze anticipat pentru ce urmeaza sa auzi..Nu a fost civilizat ca mi-am iesit din fire dar explicatia pe care am primit-o a fost hilara de-a dreptul..ca sa nu spun altfel. Si pe banii mei pot sa iau foc. Daca serviciile tale lasa de dorit, nu indrazni sa deschizi gura. Incearca sa gasesti o solutie du bun simt si nu ma trimite prin vecini..nu se poate asa! Si tu stii asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei, nu le luam apararea. deloc. doar ca incercam sa te sfatuiesc sa nu iti mai faci nervi cu ei. nu merita. am dorit si eu sa sun...si cum stiam deja ce raspuns urma sa primesc m-am abtinut si m-am descurcat singur.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu esti baietel. Eu sunt colerica.

    RăspundețiȘtergere